Kaas van de Boerderij

Kaas van de boerderij

Hoogwaardige kwaliteitskazen met karakter, nu in één uitgebreid assortiment.

Net als Boerenkaas wordt Kaas van de boerderij – zoals de naam al zegt – op de boerderij gemaakt. De onbewerkte melk wordt voor verwerking kort verhit tot maximaal 68 graden Celsius, zodat enzymen en bacteriën in de rauwe melk gedood worden. Dit wordt thermiseren genoemd. Hierdoor wordt de voedselveiligheid en de productstabiliteit vergroot, waardoor de kansen op de exportmarkt vergroot worden.

 
Omdat het slechts om een milde verhitting gaat, behoudt de kaas de karakteristieke volle smaak. De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) en het Centraal Orgaan voor Kwaliteitsaangelegenheden in de Zuivel (COKZ) houden net als bij Boerenkaas streng toezicht op de voedselveiligheid en kwaliteit van de kaas. Kaas van de boerderij is de herkennen aan het rijksmerk op de kaas.